Erdoğan'dan Avrupa'ya Yeni Zelanda tepkisi

Erdoğan'dan Avrupa'ya Yeni Zelanda tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'daki saldırıya ilişkin Avrupa ülkelerinin takındığı tavrı eleştirdi. Avrupa'nın saldırıya sessiz kaldığını söyleyen Erdoğan, medyanın tutumunu ise sinsice olarak nitelendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'daki saldırının bireysel değil örgütlü biçimde yapıldığını söyledi. İşlenen cinayetlerin yasalar karşılığındaki cezasının 15 yıl olduğunu belirten Erdoğan, batı medyasının olaylara yaklaşımını ise "sinsice" olarak nitelendirdi.

Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında soruları cevaplıyor. Programın ilk bölümünde Yeni Zelanda'daki saldırıyı değerlendiren Erdoğan, olayın bireysel olmadığını cinayetlerin örgütlü biçimde işlendiğini söyledi. Bu konuda Türkiye'nin her türlü önlemi aldığını belirten Erdoğan, 50 Müslüman'ın öldürüldüğünü; ancak cezasının sadece 15 yıl olduğuna dikkat çekti.

"Sinsice bir yaklaşım..."

Saldırıya ilişkin Avrupa'nın tutumunuda eleştiren Erdoğan, Batı medyasının tutumunu ise sinsice olarak nitelendirdi.

Ayosafya ibadete açılsın çağrıları

Ayosafya konusundaki çağrılar için dikkatli olunması çağrısında bulunan Erdoğan, böyle bir adım atılması halinde dünyanın başka yerlerindeki camilerde de benzer saldırıların olabileceğine dikkat çekti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Ayasofya açılsın diyorlar. Be kardeşim. Bir şey söylerken duygusallıkla, afedersin bu alçağın, bu teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok.

Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar da bir tahriktir. Bu tahrik unsurlarını bozalım diye özellikle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım.

"Başka düşüncelerim de var ama burada konuşulmaz"

Zaman zaman da aslında bunu söylüyorum. Başka düşüncelerim de var ama bunlar konuşulmaz. Bunlar yapılır.

"Bunu aşmak bizim için sorun değil, aşarız ama getirisi- götürüsü nedir?"

Mesela orada bir sergi yapıldı. Orada Kur'an tilaveti de yaptık. Belli bir bölümünde şu anda namaz da kılınıyor. Bunları aşmak bizim için sorun değil. Aşarız. Ama getirisi götürüsü nedir? Bunu da burada açıklamam doğru olmaz.

"Acaba dünyanın çeşitli ülkelerindeki binlerce caminin başına ne gelir, bunu düşünüyorlar mı?"

Bunun bir götürüsü var. Bizim için faturası çok daha ağırdır. Unutmayalım, şu anda dünyanın çok çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler, o camilerin başına ne gelir diye düşünüyor mu? Bir sürü kundaklama hareketleri yapılıyor.

"Ben bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybettim"

Bunları düşünmeden, hesabını yapmadan söylüyorlar. Kusura bakmasınlar, bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Onun için ben bir siyasi lider olarak, bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.

İslam dünyasının şu anda yükünü çekiyoruz. Nerede ne oluyor, ne olabilir? Bunların hepsini düşünmek zorundayız. Onun için hassas olacağız, dikkatli olacağız, bu tezgaha gelmeyeceğiz.